«Բելգիական» խմորեղենի ամենաճիշտ բաղադրատոմսը. խմորը՝ նուրբ, թեթև, իսկ կրեմը պաղպաղակից էլ համեղ է, ով փորձել է՝ կհաստատի

Այս թխվածքը ուղղակի հրաշք է, նման համեղ թխվածք ես փորձած չկայի: Այսօր ուզում ենք ներկայացնել անչափ համեղ Բելգիական խմորեղենի պատրաստման ամենաճիշտ եղանակը:

Եվ այսպես, մեզ հարկավոր է.

Խմորի համար

6 ձվի սպիտակուց, 250 գրամ շաքարավազ
300 գրամ մածուն, 1/5 թեյի գդալ սոդա
3 ճաշի գդալ ձեթ, 4 ճաշի գդալ կակաո
550 գրամ ալյուր։
Կրեմ

300մլ. կաթ, 6 ձվի դեղնուց, 250 գրամ շաքարավազ
200 գրամ կարագ, 1 թեյի գդալ վանիլին
4 ճաշի գդալ ալյուր։

Գլազուր

1 ճաշի գդալ կոնյակ, 1 ճաշի գդալ ձեթ
8 ճաշի գդալ ջուր, 4 ճաշի գդալ կակաո
50 գրամ շաքարավազ։

Աղբյուր